Diensten

Duurzaamheid

Als het gaat om energie besparen wil je als eigenaar vooral weten welke terugverdientijd welke investering heeft. Dat lees je tot op de punt komma terug in ons advies. Bovendien kennen onze specialisten alle in-and-outs over duurzame subsidiemogelijkheden.

De meerwaarde van Nivab als het gaat om duurzaamheid vind je terug in:

  • Begeleiding bij BREEAM In-Use Certificering
  • Hulp bij informatieplicht en EED
  • Bepalen en deponeren registratie van energieprestatielabels volgens de NTA 8800
  • Advies en onderzoek BENG

BREEAM In-Use Certificering

Inmiddels één van de bekendste manieren om te beoordelen hoe duurzaam vastgoed is. Bij Nivab zijn de experts goed op de hoogte van de regels en voorwaarden. Heb je duurzame ambities en wil je certificeren of her-certificeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We begeleiden je graag om het traject zo vlot mogelijk te doorlopen en kijken samen naar eventuele subsidieregelingen.

Informatieplicht en EED

Met de EED (Europese Energie-Efficiency Richtlijn) verplicht de overheid grote ondernemingen om één keer per vier jaar een Energie Audit af te nemen. Dat begint met het verzamelen en analyseren van meetgegevens. De EPBD brengt een aantal verplichtingen met zich mee voor vastgoedeigenaren, zoals voldoen aan de minimaal gestelde eisen qua energieprestatie voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

NTA 8800

Vanaf 2021 is NTA 8800 de standaard. Met deze bepalingsmethode kan onder meer gerekend worden om aan te tonen dat je voldoet aan de eisen voor bijna energieneutrale nieuwbouw (BENG). Vanaf heden wordt ook het energielabel vastgesteld op basis van NTA 8800.

BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen)

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle vergunningaanvragen voor nieuwbouw voldoen aan de eisen van BENG. De eisen die worden gesteld, komen voort uit het Energieakkoord en uit de EPBD.

De energieprestatie indicatoren van BENG wordt bepaald aan de hand van een aantal eisen:

  1. De maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar
  2. Het maximale primair fossiel energiegebruik in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar
  3. Het minimale aandeel hernieuwbare energie in %

Wil je weten hoe je aan deze maatregelen kunt voldoen? Plan een vrijblijvende afspraak in voor meer informatie.

Andere diensten