ENKA terrein

Het ENKA terrein is ruim 130.000 m² groot. Op het voormalig Akzo Nobel terrein staan verschillende gebouwen die eigendom zijn van een beleggingsfonds van Ping Properties. Vanaf 2012 is Nivab Vastgoed Advies betrokken als technisch adviseur voor Ping Properties.

Technisch adviseur

Op het terrein staan diverse gebouwen zoals een voormalige laboratorium (ca. 21.000 m²), bouwjaar medio jaren ’50. Het gebouw stond al geruime tijd ongebruikt leeg toen Nivab een plan van aanpak mocht opstellen en de begeleiding mocht verzorgen om ca. 15.000 m² te slopen.

De resterende 6.000m² met kelder, opslagruimte en bedrijfsrestaurant, is met begeleiding van Nivab getransformeerd voor gebruik als hoogwaardige kantoorruimte en voor verhuur gereed gemaakt.
De doelstelling van een duurzame ontwikkeling, hergebruik van materialen en de bestaande constructieve casco structuur, is daarbij behaald.

In eerste instantie heeft een omvangrijke asbestsanering plaatsgevonden. Vervolgens is de hoogspanningsinstallatie, welke tevens in gebruik is voor de naastliggende panden, volledig vernieuwd. De vernieuwing is uitgevoerd in een bezette situatie. De doelstelling om geen tot nauwelijks overlast te veroorzaken voor de aanwezige gebruikers is behaald.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en toepassing van de nieuwste techniek, is een kantoor gerealiseerd dat zonder gebruik van gas in zijn energiebehoefte kan voorzien en een energieprestatielabel A bezit. Tevens is door gebruik te maken van het oorspronkelijke casco, de mogelijkheid ontstaan een kantoorinrichting voor huurder te realiseren waarin een optimale hoogte en ruimte beleving heeft kunnen plaatsvinden én een klimaat comfortklasse B gerealiseerd is.

Huurder Teijin heeft recent haar intrek genomen in het pand. De afbeelding is gemaakt door de bij dit project betrokken architect APTO.

 

Deel op:
Opdrachtgever
Ping Properties
Plaats
Velperweg 76, Arnhem

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van NIVAB Vastgoed Advies B.V. ? Wij staan je graag te woord.